Boszorknykoktl
Hozzvalk: - tej - cukor - 1 vanliard - tejsznhab - fahj
A cukrot beletesszk egy ednybe, s lass tzn hagyjuk karamellizldni. Ekkor felntjk a hideg tejjel, s addig kavarjuk, amg fel nem olvad a karamell. A vanliarudat flbevgjuk, s kikaparjuk a belsejt, majd a hjval egytt belefzzk az italba. Pr perc fzs utn levesszk a tzrl, bgrkbe ntjk, a tetejre tejsznhabot tesznk, s megszrjuk fahjjal.
Boszorknysti
Hozzvalk: - 30 dkg hztartsi keksz sszetrve - 10 dkg mazsola - 10 dkg di durvra vgva - 1 kocka Rma - 2 egsz tojs - 20 dkg kristlycukor - 3 evkanl kaka - minyonpapr
Elkszts: A kekszet, dit sszetrjk, majd hozzadjuk a mazsolt s sszekeverjk ket. Aztn egy msik ednyben a Rmt felolvasztjuk, majd lehzzuk a tzrl s belekeverjk a cukrot s a kakat. Az gy elkszlt masszt visszatesszk a tzre s belerakjuk a tojsokat. Csak kis ideig kell fzni, aztn levesszk a tzrl, s az egszet rntjk az elejn sszekevert "kekszre". Vgl kanllal rakjuk minyonpaprokba. J tvgyat!
Bbjkoktl
Hozzvalk: - 3db citrom - mz vagy cukor - 1 bann - 3 kivi - 1 narancs - vanls cukor - tejsznhab
Elkszts: A gymlcsket meghmozzuk, s kis darabokra szeljk, majd kb. hrom teskanl cukorral vagy mzzel egytt sszeturmixoljuk. A ksz turmixot meghintjk vanlis cukorral s tejsznhabot tesznk a tetejre. Nagyon finom magban is, de ajnlatos keksszel vagy pisktval fogyasztani.
Ghl-koktl
Hozzvalk: - mlnaszrp - Bolero fonys italpor - vz - jgkockk
Elkszts: A mlnaszrpbl ntsnk a pohr aljba. Keverjk bele az italport. ntsk fel vzzel, s dobjuk bele a jgkockkat.
Hrom Sepr turmix
Hozzvalk: -10dkg mlna -2dl tej -2 evkanl mz - fl pohr vz (kb. 1 - 1,5 dl)
A jl megmosott mlnt beleteszed turmixgpbe, hozzntd a 2 dl tejet s a 2 evkanl mzet. sszeturmixolod. Ha mrt ltod hogy elg folys akkor megkstolhatod. Ha desebben szereted, zls szerint teszel hozz mg egy kevs mzet! Lehtd a htben, s mr ihatod is!
Hziman-sti
Hozzvalk: - 15 dkg cukor - 15 dkg vaj vagy margarin - 2 tojs - 30 dkg liszt - 1 stpor (20g) - 5 dkg darlt di - mlnalekvr - s
A cukrot a vajjal s a tojssrgkkal habosra keverjk, hozzadjuk a lisztet, a dit, a stoport, s a csipet st, s vgl hozzkeverjk a kemny habb vert tojsfehrjket. Kiskanl vagy nyomzsk segtsgvel apr halmokat rakunk egymstl tvolra a kilisztezett, kivajazott tepsibe. 5 perc alatt 150-160 fokon srgsra stjk. A kihlt stiket mlnalekvrral sszeragasztjuk.
Madam Rosmerta limondja
Hozzvalk: - 1 evkanl mz - 3 evkanl citroml - 2 dl hideg buborkos svnyvz - jgkocka - sima langyos vz
sszekevered a mzet egy kevs langyos vzzel. Hozzadod a 3 evkanl citromlevet s a 2dl hideg svnyvizet. Jl keverd ssze! Hosszks pohrban, hossz szvszllal, s jggel fogyaszd! Igazi hst ital a nyri melegben.
Mrs Weasley stije
Hozzvalk: - 100g liszt - fl csomag stpor - 100g trt csoki - 50g trt mogyor - 60g cukor, 60g margarin - 1 db tojs - 1 evkanl kaka
Elkszts: A vajat a cukrot s a tojst keverd ssze. Egy kln tlba a lisztet, a stport, a trt csokit, a mogyort s a kakat is, s lassan adagolva keverd bele a vajas, tojsos, cukros tlba. Ha ksz, tedd bele egy 180 fokra elmelegtett stbe, kis gombc, vagy valami hasonl alak formkban. 12-15 perc alatt ksz. Hagyd a stben kihlni.
Figyelmeztets! Nagyon megdagadnak a stik ezrt kis darabokban egymstl messze tedd a tepsibe, rdemes stpaprt hasznlni.
Sav-a-jj cukor
Hozzvalk: - egy kis csepp tej - 1 kiskanl cukor - 4 csepp citrom
Tedd a serpenybe a cukrot, a citromot s a tejet! Pirtsd meg egy kiskanllal igazgatva (hogy ne folyjon szt!) Ha ksz, vilgosbarna szn lesz. Htsd ki! J tvgyat!
Tkl
Hozzvalk: -sttk -mz -almal vagy tej - rlt szerecsendi vagy fahj
Kettvgsz egy tkt, eltvoltod a magokat. A vgsi fellettel lefele stbe teszed egy stopaprral kiblelt tepsibe. 180 fokon std kb. 1/2 - 1 rt. Mikor evshez elg puha lenne, kiveszed, kiszeded a belsejt, s hagyod kihlni. Majd botmixerrel ppested. zls szerint mzet, almalevet vagy tejet adhatsz hozz. Egy kis rlt szerecsendi vagy fahj is nagyon jl feldobja!
Tks rtes
Hozzvalk: - kb. 1,5 kils tk - kevs olaj - 10-15 dkg cukor - 3 kvskanl fajj - 1 kg levelestszta - pr evkanl zsemlemorzsa vagy grz - 1 tojs
Elkszts: Hmozd meg a tkt, vgd ki a maghzt, majd reszeld le egy nagylyuk reszeln. Prold kevs olajon 10-15 dkg cukorral, 3 kvskanl fahjjal, gyakori kevers mellett, amg el nem prolog a leve (amit a prols elejn eresztett). Ha ksz van, hagyd kihlni. A leveles tsztt szedd hrom egyenl rszre. Nyjtsd ki, a tepsid mretnek megfelelen. Szrj egy cskban egy evkanl zsemlemorzst vagy grzt, majd halmozd r a kihlt, prolt tk harmadt. Tekerd ssze, tedd be a tepsibe, kend meg a tetejt tojssal, majd helyezd a 220C-ra elmelegtett stbe. 10 perc mlva nzz be a stbe, lassan kezd elkszlni. Ha gy tled, vedd ki, s mr eheted is. (Hidegen mg finomabb!)
Vajsr
Hozzvalk: - 20 gramm vaj - 2 evkanl cukor - fl liter tej - fahj
Elkszts: A vajban pirtsd meg a kt evkanl cukrot, majd mikor mr a cukor barnra pirult, engedd fel fl liter forr tejjel. llandan kevergetve forrald habzsig, majd zestsd meg rlt fahjjal.
Bekldtk: balazs92, Judit, Fagil
Forrs: www.lumos.hu
|